Omgaan met een kater

Een kater is iets wat bijna iedereen wel eens heeft meegemaakt. Na een avondje drinken word je ’s morgens misschien wakker met een zwaar gevoel in je hoofd en een knoop in je maag. Op dat moment besloot je waarschijnlijk dat je zou stoppen met drinken. Om te voorkomen dat dit vreselijke gevoel nog eens zou gebeuren. Maar hoe hard je het ook geprobeerd hebt, de kans is groot dat het toch weer gebeurt.

Alcohol kan tot een kater kan leiden

Ook al weten we allemaal dat alcohol tot een kater kan leiden, de oorzaak van een kater weten we niet. Alcohol heeft een aantal positieve effecten op het lichaam, maar het kan ook leiden tot negatieve effecten zoals een kater. Sommige artsen zullen het zelfs aanraden, terwijl anderen zeggen dat je het nooit moet drinken. Ook al is drinken met mate goed. De gemakkelijkste manier om een kater te voorkomen is om met mate te drinken, en nooit dronken te worden.

Zoals velen van ons al weten. Kunnen whisky, bourbon en wijn leiden tot een veel zwaardere kater dan wodka of bier. Voor veel mensen kunnen chemicaliën in wijn of gist in ongefilterd bier leiden tot hoofdpijn. Bier, wijn en sterke drank kunnen leuk en ontspannend zijn om te drinken. Maar als je niet oppast kun je gemakkelijk hoofdpijn of een kater krijgen.

Hoewel de oorzaak van katers onbekend is, is bewezen dat de hoofdpijn van katers het gevolg is van uitdroging. Omdat alcohol een diureticum is, moet je vaak plassen. Als je dus dagelijks alcohol of bier drinkt, zal je lichaam uitgedroogd blijven. Als je ’s morgens wakker wordt met zware hoofdpijn en je grijpt naar koffie, dat ook een diureticum is. Wordt het proces van uitdroging nog erger.

Om je lichaam van de alcohol te ontdoen

Je zult ook iets moeten doen met de alcohol die in je lichaam is achtergebleven. Ook al kan een kater ervoor zorgen dat je in bed wilt blijven liggen, het geheim om jezelf weer op de rails te krijgen is beweging. Om je lichaam van de alcohol te ontdoen, moet je zweten. Zweten haalt de gifstoffen uit je lichaam en helpt je om je beter te voelen. Je kunt sporten of seks hebben om over een kater heen te komen, omdat de warmte die je lichaam afgeeft te veel is voor de alcoholgiffen om aan te kunnen.

Hoewel een kater vervelend kan zijn, kan hij worden voorkomen.

De eerste regel bij het drinken van elk soort alcoholische drank is om nooit te drinken op een lege maag. Als u een goede maaltijd eet voordat u begint te drinken, zult u merken dat het voedsel u kan helpen de alcohol veel beter te verteren. Wanneer de alcohol je maag begint aan te vallen, moet je overwegen om vetrijk voedsel te eten, zoals kaas. Je kunt ook een slokje olijfolie nemen of wat water drinken. Het geheim om ervoor te zorgen dat je geen kater krijgt als je drinkt, is om met mate te drinken en jezelf nooit te dronken te laten worden.

Bier wordt zeer snel door je lichaam verteerd, daarom moet je altijd eerst bier drinken als je van plan bent drankjes te mixen. Bier wordt het snelst verteerd, en zal je lichaam ook helpen om andere dranken die je drinkt sneller op te nemen. Je moet altijd in gedachten houden dat je lichaam uitgedroogd raakt als je alcohol drinkt. Elke soort alcohol die je drinkt is een diureticum, daarom moet je altijd water drinken bij je alcohol. Alcohol kan je lichaam zeer snel uitdrogen – daarom heb je water nodig om ervoor te zorgen dat je gehydrateerd blijft.