Een inleiding tot de Chardonnay

De Chardonnay-druif is de populairste soort witte wijn, die over de hele wereld wordt aangetroffen. Het aroma en de smaak zijn echter afhankelijk van de plaats waar hij gemaakt is. En welke verwerkingsmethoden er gebruikt zijn. Chardonnay kent verschillende stijlen en smaken, en blijft een belangrijke druivensoort. Als gevolg van zijn populariteit verspreidde deze heerlijke wijn zich over Europa en andere locaties in de wereld. Zoals Australië en Californië.

Naarmate meer wijnmakers de Chardonnay ontdekten.

Begon de goede wijn ook in Zuid-Afrika en andere gebieden goed te groeien. Omdat het een wijn zonder aroma is, lijkt eikenhout er heel goed bij te passen. De rijkste en meest complexe zijn de Amerikaanse en Franse Chardonnay, die ook tot de meest geliefde witte wijnen behoren. Ook al heeft hij te lijden onder vermoeidheid. De smaak en rijkdom van deze wijn zullen hem nog jarenlang geliefd maken.

Chardonnay komt oorspronkelijk uit de Bourgogne en Champagne in Frankrijk. Hoewel witte Bourgogne een populaire wijn is die wordt bereid met Aligote. Een minder bekende druif, blijft het een feit dat witte Bourgogne niet kan worden gemaakt zonder het gebruik van de Chardonnay-druif. Hieruit blijkt dat de druiven meer dan een paar toepassingen hebben.

Qua uiterlijk zijn Chardonnay-druiven groen van kleur met een dunne schil. De druif is een afstammeling van de Pinot en de Kroatische Blanc druif, die tot op heden zijn uitgestorven. Chardonnay daarentegen is nog steeds populair en wordt gegist en gerijpt in eikenhouten vaten. Waardoor de vanillesmaak waar de wijn bekend om staat, beter tot zijn recht komt. Hij kan ook op fles worden gerijpt en vergist, hoewel hij niet zo oud wordt als rode wijn.

Gekoeld bewaren.

Bijna alle Chardonnay wijnen worden als gekoeld beschouwd, waardoor ze uitstekend samengaan met gerechten die boter en kazen bevatten. De wijnen hebben ook minder zuren, waardoor ze ook goed samengaan met zeevruchten. Er zijn heel wat gerechten waarmee je chardonnay kunt combineren, en dat maakt hem zo populair. Veel goede restaurants serveren het ook, vooral Italiaanse en visrestaurants.

De druif kan ook worden gebruikt voor het maken van Champagne en andere soorten mousserende wijnen. Hoewel Chardonnay de meest populaire wijn is. Zijn er verschillende andere toepassingen van de druif die leiden tot een aantal echt goede wijnen. Eikenhout wordt vaak ook gebruikt voor de wijn, die daardoor een aantal geweldige smaken krijgt naarmate hij ouder wordt. Hoewel het een beetje aan de dure kant kan zijn, blijft het toch een van de meest geliefde soorten wijn. Je kunt hem vinden in elke wijn- of alcoholwinkel – waardoor het een geweldige aanvulling is op je wijn- of drankcollectie.